سیمان پرتلند یک ماده اتصال دهنده است، ماده ای که برای ساخت و ساز مورد استفاده قرار میگیرد و برای محکم شدن، سخت شدن و چسبیدن سایر مواد به هم اضافه میشود. سیمان به ندرت به تنهایی مورد استفاده قرار میگیرد، بلکه برای اتصال ماسه و شن (سنگدانه) به یکدیگر استفاده میشود. سیمان مخلوط با سنگدانه ریز، ملات بنایی و یا مخلوط با شن و ماسه، بتن تولید میکند. بتن پرکاربردترین مصالحی است که وجود دارد و بعد از آب به عنوان پر مصرف ترین منبع کره زمین قرار دارد.
در سیمان پرتلند چهار فاز اصلی وجود دارد: سیلیکات تری کلسیم(C3A)، سیلیکات دی کلسیم (C2A)، آلومینات تری کلسیم (C3A) و آلومینوفریت تترا کلسیم (C4AF). استحکام و سایر خواص بتن عمدتآ از هیدراتاسیون سیلیکاتهای تری کلسیم و دی کلسیم ناشی میشود.
کیسه این نوع محصول 4.5 فوت مکعب بتن تولید میکند. برای ضخامت کمتر از 2 اینچ و روکش از: 1 قسمت سیمان پرتلند با 3-4 قسمت ماسه استفاده کنید.
روش پخت سیمان
مراحل ساخت سیمان پرتلند در زیر شرح داده شده است:
- مخلوط کردن مواد اولیه
مواد اولیه اصلی مورد استفاده در تولید این نوع از مصالح عبارتند از کلسیم، سیلیکون، آهن و آلومینیوم. این مواد معدنی با توجه به در دسترس بودن به اشکال مختلف مورد استفاده قرار میگیرند.
روش اختلاط به 2 روش انجام میشود:
- فرآیند خشک: مواد اولیه آهکی و آجری ابتدا در دستگاههای سنگ شکن چرخشی خرد میشوند تا قطعات 2-5 سانتیمتر جداگانه به دست آید. مواد خرد شده مجدداً آسیاب میشوند تا ذرات ریز به آسیاب لوله وارد شوند. هر ماده خرد شده پس از غربالگری در قیف ذخیره میشود. اکنون این مواد معدنی پودر شده به نسبت مورد نیاز مخلوط میشوند تا مخلوط خام خشک به دست آید و سپس در سیلوها ذخیره شده و آماده ارسال به کوره دوار میشود. در حال حاضر مواد اولیه به نسبتهای خاصی مخلوط میشوند تا ترکیب متوسط محصول نهایی به درستی حفظ شود.
- فرآیند تر: مواد اولیه ابتدا خرد شده و به شکل پودر درآمده و در سیلوها ذخیره میشوند. سپس خاک رس شسته میشود تا مواد آلی چسبیده در خاک رس حذف شود. سنگ آهک پودر شده و خاک رس شسته شده برای جریان در کانالها ارسال شده و به آسیابها منتقل میشود که در آن کاملاً مخلوط شده و خمیر تشکیل میشود، یعنی به عنوان دوغاب شناخته میشود. فرآیند سنگ زنی را میتوان در آسیاب لوله ای انجام داد. سپس دوغاب به حوضچه جمع آوری هدایت میشود که در آن ترکیب را میتوان تنظیم کرد. دوغاب حاوی حدود 38-40٪ آب است که در مخازن ذخیره میشود و برای کوره دوار آماده است.
بدون دیدگاه